Voor vrijwilligers

Er zijn veel mensen die vrijwilligerswerk doen voor vluchtelingen in Zaanstad. Wilt u ook iets doen? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Vrijwilligerslocatie de Sluis

In de Honigfabriek is de vrijwilligerslocatie 'De Sluis' regelmatig open. Het adres is Zuideinde 74 in Koog aan de Zaan. Hier worden taallessen en andere activiteiten voor vergunninghouders georganiseerd. U kunt zich opgeven als vrijwilliger voor taalles, gastheer/gastvrouw of andere taken. Ga tijdens de openingstijden gerust eens langs om een kijkje te nemen. Meer informatie over De Sluis en welke initiatieven er verder zijn, vindt u op www.zaanstadvoorvluchtelingen.nl. Deze website is opgezet door en voor vrijwilligers (in samenwerking met de gemeente Zaanstad).

Vluchtelingenwerk

Misschien bent u een vast aantal uur per week beschikbaar en wilt u structureel vrijwilligerswerk doen bij Vluchtelingenwerk, bijvoorbeeld als maatschappelijk begeleider of als taalcoach? Kijk op de website voor meer informatie. 

NewBees

New Bees bemiddelt vluchtelingen naar vrijwilligerswerk en stages. Zij doen ook hun eigen projecten, zoals een fietsenwerkplaats en een naaiatelier op de pol. Ook New Bees kan regelmatig vrijwilligers gebruiken, die helpen bij de bemiddeling.  


 

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl